Magha Puja Day 1.jpeg

Magha Puja Dag. 
Den 17 februar 2019 - Magha Puja is also known as the Full Moon Day.

Read more at World Religion News: "Buddhists Celebrate Magha Puja Day" https://www.worldreligionnews.com/?p=24732

https://www.worldreligionnews.com/religion-news/buddhists-celebrate-magha-puja-day
 

Program: 
Kl.: 11:00
Servere mad til munke

Kl. 18:00 
Stearinlys tændes og vi går rundt om templet.Magha Puja Dag, er en af de mest betydningsfulde Buddhist fejringer, som falder sammen med fuld månen af den tredje måne måned Cirka sidst i februar eller tidlig marts.
 


Denne dag markerer de store fire begivenheder som skete under Buddha`s livstid, navnlig;


1) 1250 Buddhist munke fra forskellige steder kom for at hylde Buddha ved Valuwan Vihara in Rajgaha, Hovedstaden i staten Magaha, alle på eget initiativ og uden forudgående anmeldelse eller aftale.

2) Alle af dem var oplyste munke. ( Arahantas)

3) Alle af dem var enkeltvis ordineret af Buddha selv. (Ehi Bhikkhu)

Om aftenen denne dag, gav Buddha forsamlingen en retning, ”Ovadha Patimokha” Grundlagde reglerne af Hans lære, opsummeret til 3 handlinger, At gøre godt, at afstå fra dårlige handlinger, og at rense sindet.

Det var uklart om hvornår, Magha Puja ceremonien tog plads. Imidlertid i en guide bog om ceremonier omkring de 12 måneder, skrevet af kong Chulalongkorn (Rama V), står der beskrevet:

I fortiden var Magha Puja aldrig udført, ceremonien var kun praktiseret under Kong Mongkut`s styre (Rama IV).

Efter at have indset betydningen af denne dag, beordrede Kong Rama IV Magha Puja ceremonien til at blive udført i Emerald Buddha Templet i 1851 og til at fortsætte for evigt. Senere hen blev ceremonien accepteret og udført i hele kongeriget.

I almindelighed, er de fleste Buddhister klar over betydningen af denne dag. Som et resultat, en ceremoni som mange mennesker tog del i, måske færre end på andre dage, så som Visakha Puja eller Asanha Puja dage.
Det på trods så har Magha Puja dagen en lige så stor betydning for alle Buddhister.


Dagen er erklæret som en fridag, så alle kan komme fra nær og fjern til templet og gøre sig fortjent og udføre religiøse aktiviteter om morgenen og deltage i lys processionen eller ”Wien Tien” om aftenen.

Samtidig, på denne lovende tid, vil Hans Majestæt kongen præsidere over de religiøse ritualer, for at markere muligheden i Emerald Buddha Templet og vil senere lede hundredvis af folk i en lys procession på templets område.

Faktisk kan lys ceremonien afholdes på ethvert tidspunkt, som passer folks overbevisning, enten om morgenen eller om aftenen.

 

Dog vil man i Bangkok normalt afholde den kl. 20,00 om aftenen, og processionen vil blive ledt af Buddhist munke.